Met Sprongen Vooruit

Met Sprongen Vooruit is een vakdidactisch reken-wiskundeprogramma waarin leerkrachten van groep 1 t/m 8 een cursus kunnen volgen. Kenmerkend voor Met Sprongen Vooruit is het verzorgen van interactieve, productieve rekenwiskundelessen. Deze lessen, bestaande uit oefeningen, spelen van educatieve rekenspelletjes, maken van eigen producties, vullen tezamen de leerlijn en voldoen aan de rekendoelen voor gorep 1 t/m 8. De leerkracht biedt de lesstof aan met aantrekkelijke rekenmaterialen, door middel van coöperatieve werkvormen en door leerlingen te laten bewegen met het eigen lijf.

 

Het Julie Menne Instituut verzorgt elk schooljaar ruim 400 cursussen door heel Nederland. Leerkrachten kunnen kiezen voor een cursus: groep 1&2, groep 1&2 Vervolg, groep 3&4, groep 3&4 Vervolg, groep 5&6 en groep 7&8. Leerkrachten beoordelen de cursus gemiddeld met een 8 of hoger. Zij geven aan dat ze gelijk de volgende dag aan de slag kunnen en bij het eerstvolgende toetsmoment meteen resultaat zien. De cursussen zijn geregistreerd bij Lerarenportfolio.nl.

Een cursus van vier bijeenkomsten kent een studiebelasting van 40 uur, een cursus van drie bijeenkomsten kent een studiebelasting van 30 uur. Het Julie Menne Instituut voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 2,5 uur met steeds drie tot vier weken tussen de bijeenkomsten. Hierdoor is voldoende gelegenheid om het geleerde in de praktijk te brengen en de praktijkopdrachten in te leveren zodat ze van feedback kunnen worden voorzien. De bijeenkomsten worden na schooltijd gegeven op gastscholen door gecertificeerde opleiders van Julie Menne Instituut. De cursussen zijn interactief; de theorie wordt afgewisseld met didactische activiteiten, reflecties op de spellenpractica en het bekijken van videofragmenten.
  
Tijdens de eerste bijeenkomst krijgt de cursist het Rekenspellenboek, de cursusmap en de inloggegevens. In het Rekenspellenboek staan de oefenlessen en rekenspellen per reken-wiskundedomein op volgorde moeilijkheid. Hiermee kan de leerkracht dadelijk het geleerde afgestemd op de leerlingen in de praktijk brengen. In de cursusmap zitten de slides van de bijeenkomsten, de theorie- en praktijkopdrachten, de benodigde kopieerbladen en het overzicht van de reken-wiskundelessen in de leerlijn. De inloggegevens geven toegang tot extra informatie die gedownload kan worden. Iedere cursist krijgt een cadeautje uit een kist om direct met de lessen te kunnen beginnen. De cursuskosten bedragen € 545 per persoon. De cursus groep 1&2 Vervolg telt drie bijeenkomsten. De kosten voor deze cursus bedraagt € 445. Medewerkers van AWBR krijgen € 50 korting op de cursusprijs! Stuur een mail naar academie@awbr.nl voor het opvragen van de kortingscode.

Na voltooiing van de cursus ontvangt de cursist een certificaat met daarop het aantal studie-uren.

Online inschrijven
Ga naar www.metsprongenvooruit.nl
Selecteer een cursus en vul uw plaats in
Kies uit de getoonde selectie een cursus en klik op 'inschrijven'.
Vul uw (school)gegevens in, voer de actiecode in en rond uw inschrijving af.