Laatste nieuws

Webinar 'leren leren' op 27 mei

18 mei 2021
Op donderdag 27 mei om 20.00 uur staat het volgende webinar in de serie ‘Het lerende kind’ op het programma. Het onderwerp is dit keer: leren leren. Om goed zelfstandig te leren, moeten kinderen hun eigen leerproces kunnen sturen en plannen. In het webinar leer je hoe jij als leerkracht kinderen hierbij helpt. Laura Koops van ’t Jagt gaat tijdens het webinar in op vier bewezen effectieve leerstrategieën én hoe je ze toepast in je klas.
Lees verder

Onderzoeksmatig werken is 'a way of life'

18 mei 2021
Steeds meer scholen werken 'evidence-informed' aan schoolontwikkeling. Om scholen hierbij te ondersteunen hebben de PO-Raad en het NRO recentelijk de Leeromgeving Onderzoekscultuur gelanceerd. 
Lees verder

Lucht je hart

25 januari 2021

In deze tijd van de Coronacrisis verandert er op werkgebied ineens een heleboel. Fantastisch hoe alle collega's hierin hun draai proberen te vinden en elkaar ondersteunen in het lesgeven op afstand.  

 

Voor sommigen zal deze andere manier van (thuis) werken extra druk opleveren. Wij, de AWBR onderwijsconsulenten, willen graag helpen en hebben daarom het initiatief genomen tot het aanbieden van een "Lucht-je-hart-gesprek" aan de medewerkers van AWBR.


Lees verder

Account aanmaken

08 januari 2021
Hoe maak ik een account aan bij de nieuwe academie website? 
Lees verder

Vragen, complimenten, klachten of een foutje gezien?

21 december 2020
Heb je vragen, complimenten, klachten of heb je een foutje gezien? Mail de AWBR academie. We zijn je dankbaar! 
Lees verder